COC Nederland 70 jaar - Koning spreekt met LHBT gemeenschap

23-11-2016

COC NederlandHet COC, de Nederlandse Vereniging tot Integratie van Homoseksualiteit, bestaat 70 jaar en dat was voor koning Willem-Alexander reden om langs te komen om te praten met de LHBT gemeenschap. Koning Willema Alexander kwam langs op het Amsterdamse hoofdkantoor van de belangenorganisatie voor LHBT'ers en sprak met hen over de problemen waarmee zij te maken krijgen en over acceptatie en gelijke rechten. 

Het gesprek duurde ruim een uur en de koning sprak met homoseksuelen en transgenders uit alle lagen van de samenleving. Hij liet merken goed op de hoogte te zijn van projecten zoals Gay-Straight Alliance, Paarse Vrijdag en de verschillende anti-pestprogramma's op scholen. Dit kwam mede door zijn dochters zo vertelde koning Willem-Alexander. De koning wilde verder graag weten wat de actuele situatie is in asielzoekercentra voor transgenders en homoseksuelen. 

Het COC zelf noemt deze ontmoeting tussen een staatshoofd en de LHBT gemeenschap historisch omdat er nog nooit een staatshoofd is geweest die een bezoek bracht aan de LHBT gemeenschap in Nederland. De koning feliciteerde COC Nederland met hun jubileum en sprak lovende woorden over het goede werk van het COC.